04.11.2019
Rakytník je ovoce, které v sobě skrývá vitaminy, karoten, třísloviny i stopové prvky. Naši denní spotřebu vitamínu C pokryje jeho jediná bobulka, navíc i celkově posiluje organismus. Jak rakytník pěstovat, kdy nastává sklizeň a co z něj můžeme vyrobit? Pokračovat ve čtení
31.10.2019
I když pšeničné otruby obsahují hodně proteinů, tuků, vitaminů a minerálů, lidé je příliš nevyužívají. Otruby byly a jsou vlastně jakýmsi odpadním produktem a mnoho lidí si je spíšenspojí s krmením dobytka. Pokračovat ve čtení
27.10.2019
Bílkoviny neboli proteiny, představují základní stavební látku živých organismů. Bez nich vám nejenže neporostou svaly, ale ani nezhubnete. Napomáhají totiž zahánět hlad a pomáhají také při odbourávání tuků. Proto jejich příjem při redukční dietě není dobré omezovat. Pokračovat ve čtení
24.10.2019
Chutné pečené brambory, hranolky, rýže nebo knedlík. To jsou přílohy, bez kterých si neumíme představit hlavní jídla. Pokud se ale snažíte zhubnout nebo žít zdravěji, měli být jste zvolit i zdravější přílohy. V článku vám ukážeme, jakými potravinami můžete přílohy nahradit. Pokračovat ve čtení
18.10.2019
Nízkosacharidová dieta je hitem již delší dobu. Je ale tato dieta opravdu tak účinná? Co se stane, pokud přestanete konzumovat sacharidy a jsou opravdu sacharidy v našem jídelníčku tak důležité? Přečtěte si více v článku. Pokračovat ve čtení
07.10.2019
Chybí vám často potřebná šťáva do života a cítíte se unaveni, ačkoliv dostatečně spíte? Příčinou mohou být některé potraviny nebo nápoje, které do svého těla dostáváte či naopak kterých máte nedostatek. Poradíme vám tedy, co konzumovat, abyste měli dostatek energie. Pokračovat ve čtení
18.09.2019
V regálech obchodů můžete stále častěji najít potraviny z pohanky. Jsou to například pohankové těstoviny, pečivo, müsli, oplatky nebo jiné pochutiny. Přečtěte si více o účincích pohanky na zdraví a uvidíte, že pohankové dobroty už v obchodech přecházet nebudete. Pokračovat ve čtení
25.08.2019
Čaj, který při svém zpracování prošel minimální oxidací, tedy neprodělal proces fermentace, označujeme jako zelený čaj. To je také jediný rozdíl mezi zeleným a černým čajem, jedná se totiž o úplně stejné lístky ze stejného keře. Pokud se tyto lístky rychle spaří vodní parou, a poté se okamžitě usuší, vnikne zelený čaj. Pokračovat ve čtení
21.07.2019
Léto je obdobím, ke kterému neodmyslitelně patří cukety. Tato tykvovitá zelenina má nejen velmi příznivé účinky na naše zdraví, ale je také nepostradatelnou součástí mnoha lahodných a jednoduchých receptů. Pokračovat ve čtení
17.07.2019
Mango je sladké, šťavnaté a navíc také velmi zdravé tropické ovoce. V článku si přečtete o jeho blahodárných účincích na zdraví a získejte navíc i pár tipů, jak mango jednoduše zařadit do jídelníčku. Pokračovat ve čtení
10.07.2019
Meloun patří k létu stejně dobře jako teplo a dovolená. Krom toho, že je chutný, plný vody a rychle zasytí, má i mnoho dalších blahodárných účinků. A které to jsou? Pokračovat ve čtení
30.04.2019
O potencionálních výhodách konopí na vaše zdraví jste již zajisté slyšeli. Přemýšleli jste ale někdy, že existuje spousty konopných dobrot, které nejenom, že prospívají vašemu organismu, ale také blahodárně působí na celou řadu neduhů. Pojďme si přiblížit, jak zapojit do jídelníčku konopí. Pokračovat ve čtení
30.01.2019
Jestli patříte k těm, kteří si v mrazivém počasí zrovna nelibují, pak vám jistě udělají radost naše tipy na zahřátí. Třeba takovou pohanku, si v zimě vařili i naši prapředci, jelikož věděli, že jim pomůže zahnat zimu z promrzlého těla. Zaručeně vás zahřeje také zázvor a chilli a další ingredience světové gastronomie. Pokračovat ve čtení
03.01.2019
Strava, kterou do sebe dostáváme, ovlivňuje mnoho funkcí našeho těla. Jednou z nich je činnost mozku. Samozřejmě platí pravidlo, že čím kvalitnější jídlo je, tím lépe se nám přemýšlí, soustředí, pamatuje apod. Objevte s námi potraviny, které zlepší všechny tyto faktory. Pokračovat ve čtení
12.10.2018
Kurkuma se jako koření používá v mnoha světových kuchyních. Má bezesporu jedinečné účinky na náš organismus, podporuje hubnutí a dokonce příznivě působí na naši pleť a zuby! Jak si kurkumu vypěstovat a následně ji použít? Poradíme vám nejen recept na lahodný kurkumový čaj, ale i další užitečné tipy. Pokračovat ve čtení