Banánovo karobová krupice

Doba přípravy: 15 min. | Vytvořil:

Banánovo karobová krupice

Banánovo karobová krupice

Do dostatečně velké nádoby nalijte 800 ml studené vody a metličkou v ní rozmíchejte jemnou kukuřičnou krupici tak, aby se neutvořili hrudky. Přiveďte k varu a stáhněte plamen, aby vám krupice neutíkala. Za občasného míchaní nechte pomalu zhoustnout. Bude to trvat přibližně 8 minut. Poté odstavte z plotny.

 

Mezitím si rozmixujte uzrálý banán, nebo ho alespoň rozmačkejte vidličkou a přimíchejte ho do uvařené kaše. 

 

Dospodu talíře nalijte polovinu kaše a ozdobte ji domácím džemem. Do zbylé části kaše zamíchejte karob a přilijte do talíře. Na závěr ozdobte ořechy. 

 

Jedná se o výživnou a lahodnou snídani vhodnou hlavně při bezlepkové dietě, jelikož kukuřičná krupice neobsahuje dráždivý gluten. Kukuřičná krupice je v podstatě namletá sušená kukuřice, díky čemuž si uchovává mnoho cenných látek.   

Ingredience - 2 porce

180 g Banán
2 hrstě Ořechy směs
170 g Kukuřičná krupice
60 g Domácí džem bez cukru borůvkový
2 lžičky Karob prášek

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.