Batátová polévka

Doba přípravy: 40 min. | Vytvořil:

Batátová polévka

Batátová polévka

Čočku (belugu) uvařte dle návodu na obale. Ve velkém hrnci orestujte na tuku šalotku na kostičky. Přidejte pokrájenou mrkev a petržel. Mezitím, co se restují, oškrábejte batáty a nakrájejte je na střední kostičky. Přidejte je k zelenině do hrnce spolu s kořením. Směs zeleniny a koření pěkně promíchejte a po chvíli restování zalijte horkou vodou nebo vývarem tak, aby byla všechna zelenina ve vodě. Protože polévku nebudeme zahušťovat, nepřidávejte vody či vývaru příliš. Hrnec přiklopte poklicí a nechte pomalu vařit, dokud nebude všechna zelenina měkká na skus. Nyní z polévky vyjměte všechno koření, rozmixujte na opravdu jemný krém, dochuťte solí a případně pepřem a na závěr přidejte uvařenou luštěninu. Servírujte s čerstvým koriandrem nebo s petrželkou.

 

Ingredience - 2 porce

2 kusy Mrkev
200 g Petržel kořen
2 kusy Cibule šalotka
160 g Čočka vařená
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
8 g Skořice
4 kusy Bobkový list
2 lžičky Koření nové
20 g Máslo ghee
300 g Brambory batáty vařené bez slupky
1 hrst Koriandr nať

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.