Batátové brownies

Doba přípravy: 45 min. | Vytvořil:

Batátové brownies

Batátové brownies

Přirozeně sladké, krémově čokoládové a přitom absolutně bez výčitek. Takové jsou tyto batátové brownies. Brownies jsou navíc velmi jednoduché na přípravu.

 

Batáty oloupejte, nakrájejte na kostičky a vařte cca 15 minut. Dále přidejte datlovou pastu, kokosový olej a mixujete ponorným mixérem. Potom přimíchejte suché ingredience a těsto je hotové. Kdyby bylo příliš tuhé a nedalo by se míchat, stačí přidat trochu mléka nebo vody.

 

A jak na arašídové spirálky?

 

Lžičku arašídového másla dejte na těsto na 4 místa. Druhou stranou lžičky pak jen vytahujte spirálky. Pokud byste měli arašídové máslo moc tuhé, smíchejte ho s trochou kokosového oleje.

 

Na závěr můžete přidat ještě různé oříšky, semínka nebo ovoce. S ovocem ale pozor. Brownies jsou samy o sobě dost mokré a když přidáte hodně ovoce, neupeče se

 


Pečte na 180 stupňů 30-35 minut. Když píchnete do těsta, uprostřed bude ještě mokré, pokud už jsou ale okraje suché, brownies jsou hotové.
Nechte je vychladnout. Teprve po úplném vychladnutí jsou brownies hotové a připravené na krájení.
 

 

Ingrediece na jeden klasický plech (8 porcí)

800g batátů (2-3 batáty)
100g datlové pasty (pokud používáte celé datle, první je namočte)
3 lžíce kokosového oleje
40g pohankové mouky
40g dark kakaa
1 lžička skořice
¼ lžičky soli
4 lžičky arašídového másla

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.