Batátový krém

Doba přípravy: 35 min. | Vytvořil:

Batátový krém

Batátový krém

Všimli jste si v supermarketech těch podivných velkých načervenalých brambor? Pokud už jste se s nimi někdy setkali, tak asi víte, že mají zářivě oranžovou barvu, což způsobují v nich obsažené karotenoidy. Asi už ale nevíte, že právě batáty patří k nejvýživnějším druhům zeleniny vůbec

 

Batáty omyjte (1/2 batátu na 1 porci), loupat je nemusíte. Dále si orestujte cibulku. K cibulce přidejte nasekaný česnek, kari pastu a nechte chvilku rozvonět.

 

Přidejte batáty, sůl, pepř, promíchejte a zalijeme vodou (nebo zeleninovým vývarem) tak, aby byly batáty ponořené. Vařte do měkka - cca 10-15 minut.

 

Do polévky rozdrobte Lučinu a rozmixujeme vše na hladký krém. Jestliže je polévka příliš hustá, rozřeďte ji a ještě nechte projít varem. Na konec dochuťte polévku solí, pepřem a kdo má rád, přidá  chilli.


 

Polévku servírujeme posypanou koriandrem a nasekanými praženými oříšky. 

 

Ingredience - 2 porce

1 kus Cibule
1 stroužek Česnek
2 ml Olej olivový
0.5 hrstí Ořechy vlašské
0.5 kusů Chilli paprička
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
50 g Lučina
2 špetky Koření kari
160 g Brambory batáty vařené bez slupky
1 hrst Koriandr nať

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.