Bezlepková vánočka

Doba přípravy: 60 min. | Vytvořil:

Bezlepková vánočka

Bezlepková vánočka

Vánoce jsou svátky plné dobrot. Pro osoby, které musí dodržovat bezlepkovou dietu, je toto období složitější, protože ne každý tradiční recept je možné připravit zdravě a chutně. To naštěstí není případ této vánočky.

 

Mouku smíchejte ve větší míse se solí, s cukrem a se sušeným droždím. Na plotně si zatím ohřejte mléko a do něj dejte rozehřát také tuk.

 

Mléko s tukem poté spojte se sypkou směsí a nakonec přidejte také rozinky. Rukama vypracujte vláčné těsto, které necháte zakryté alespoň hodinu kynout.

 

Když je těsto vykynuté, rozdělte ho na díly, ze kterých vánočku zapletete. Připravenou vánočku dejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě alespoň 15 minut dokynout

 

Poté ji potřete rozšlehaným vajíčkem a dejte péct na 200° asi na 40 minut.

Ingredience - 2 porce

24 g Máslo
90 ml Mléko polotučné
2 kusy Vejce
20 g Rozinky
2 špetky Sůl
30 g Cukr hnědý třtinový
120 g Mouka bezlepková
0.25 balení Droždí sušené (10g)

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.