Když budeš jíst hodně mrkve, nebudeš nikdy potřebovat brýle – říkávaly naše babičky i maminky. Vitamin A, který je v mrkvi obsažený, má opravdu pro zdravý zrak příznivé účinky.
I když ale sníte denně jednu a více kusů mrkve, nemusíte ke zdraví svých očí vůbec přispívat. Žvýkáním syrové mrkve využijete pouze zhruba 5 % množství beta-karotenu obsaženého v jednom kořeni. Už jen nastrouháním mrkve můžete jeho účinky zvýšit na 30 %, ale vůbec nejlepší možností je zeleninu povařit a podávat ji s tukem.
Bezlepkové špagety uvařte v osolené vodě podle návodu. Mrkev nakrájejte na tenké nudličky. Na pánvi rozehřejeme máslo nebo tuk a vložte do něj kari koření a nudličky mrkve, 5 minut duste.
Poté přimíchejte kysanou smetanu a špagety. Promíchejte, posypte nakrájenou petrželovou natí a můžete podávat.
2 kusy | Mrkev | |
20 ml | Olej olivový | |
30 g | Smetana zakysaná | |
2 špetky | Sůl | |
2 špetky | Pepř | |
20 g | Petržel nať | |
200 g | Špagety bezlepkové |
Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.
Komentáře k receptu
Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se