Bezmasý karbenátek

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Bezmasý karbenátek

Bezmasý karbenátek

Cizrna je nutričně bohatá, chutná a zároveň levná surovina, ze které navaříte skvělý oběd pro celou rodinu.  Cizrna se používá v prevenci civilizačních onemocnění, udržuje jemnou a pevnou pokožku a je výborným zdrojem rostlinných bílkovin.

 

Cizrnu, cibuli a česnek rozmixujte dohladka v mixéru, dochuťte kořením a přidejte nasekané čerstvé bylinky. Směs následně smíchejte s pohankovou moukou. Vytvarujte karbanátky a na oleji opečte dohněda nebo je možné karbanátky ve zdravější verzi upéct v troubě.

 

Na talíři ozdobte karbanátky jogurtovým dipem (jogurt, pepř, sůl, citronová šťáva a kurkuma) a čerstvou zeleninou. Podávejte s pita chlebem, jiným pečivem nebo třeba vařenými brambory či kaší.

 

Vyzkoušejte také další recepty z cizrny.

Ingredience - 2 porce

2 kusy Cibule
2 stroužky Česnek
2 hrstě Rajčata cherry
2 hrstě Pažitka
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
200 g Bílý jogurt 1,5% tuku
2 g Petržel nať
2 g Citrónová šťáva čerstvá
400 g Cizrna ve slaném nálevu
6 špetek Koriandr mletý
20 g Mouka pohanková
6 špetek Kurkuma mletá
2 špetky Římský kmín

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.