Bramborový guláš

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Bramborový guláš

Bramborový guláš

Brambory jsou surovinou, kterou můžete připravit opravdu na tisíc způsobů. Konzumace brambor je přínosná, díky obsaženému draslíku či vitamínu C. Výhodou brambor je také snadná skladovatelnost – vydrží ve správných podmínkách i velmi dlouhou dobu.

 

Brambory jsou podávány hlavně jako příloha. Při podávání brambor jako hlavního chodu se nejčastěji setkáte se zapečenými bramborami nebo například guláši či jinými masovými nebo zeleninovými směsmi.

 

Nakrájejte cibulku a nechte ji zezlátnout na rostlinném oleji. Pak přidejte kousek kvalitní klobásky a zaprašte sladkou paprikou. Zalijeme vývarem a nechte povařit s pokrájenými brambory zhruba 15 minut. Dochuťte majoránkou, kmínem, solí, pepřem a prolisujte česnek. Malou část guláše rozmixujte tyčovým mixérem a zamíchejte zpět, krásně tak guláš zahustíte.

 

Doporučujeme podávat s žitným nebo kváskovým chlebem.

Ingredience - 2 porce

2 kusy Cibule
2 stroužky Česnek
2 litry Voda čistá
200 g Brambory
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
2 špetky Kmín
2 špetky Koření paprika mletá
2 kusy Norimberská klobáska (100g)
2 špetky Majoránka
2 lžice Olej slunečnicový

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.