Bramborový salát s jogurtem a sojanézou

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Bramborový salát s jogurtem a sojanézou

Bramborový salát s jogurtem a sojanézou

Bramborový salát jednoznačně patří ke Štědrovečerní večeři. Přemýšleli jste ale, jak jej udělat dietně, pro tělo stravitelnější, ale přitom stále stejně chutný? Poradíme vám!

 

Brambory uvařte ve slupce a následně oloupejte. Dále uvařte také očištěnou mrkev. Do salátu můžete dle chuti přidat další zeleninu, například petržel nebo celer.

 

Zeleninu a brambory nakrájejte na kostičky a dejte do mísy. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, hrášek, nakrájené kyselé nakládané okurky a na kostičky nakrájené uvařené vejce.

 

Smíchejte sojanézu (vhodnou pro vegany) nebo klasickou majonézu, jogurt a hořčici - množství podle vlastní chuti. Pro tekutější konzistenci můžete přidat také 2 lžíce láku z okurek. Výsledný dresink opatrně přimíchejte do salátu.

 

Dochuťte podle chuti solí a pepřem. Salát podávejte vychlazený.

 

Nás tip: Den odležený salát má mnohem lepší a výraznější chuť. A tak si ho připravte na Štědrovečerní večeři raději den dopředu. A jestli tápete, jak si o Vánocích udržet štíhlou linii, doporučujeme tento článek. :)

Ingredience - 2 porce

0.5 kusů Cibule
2 g Hořčice plnotučná
80 g Hrášek čerstvý
50 g Brambory se slupkou
2 kusy Vejce vařené na tvrdo
2 kusy Okurka kyselá
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
20 g Bílý jogurt 1,5% tuku
2 lžice Sojanéza

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.