Bruschetta s česnekem a rajčaty

Doba přípravy: 15 min. | Vytvořil:

Bruschetta s česnekem a rajčaty

Bruschetta s česnekem a rajčaty

Bruschetta je vlastně opečený chléb a dělá se z bílého chleba nebo bagety, který se peče za sucha v troubě. Variací na bruschettu je hned několik a setkat se s tímto předkrmem můžete v každé italské restauraci. Pro zdravou variantu vyberte kvalitní žitné nebo celozrnné pečivo a dopřejte si tento lahodný italský předkrm bez výčitek.

 

První si nakrájejte kvalitní pečivo na plátky o šířce cca 3-5 cm.
Dále si nakrájejte rajčata na malé kousky a dejte je stranou do mísy - rajčata vybírejte taktéž kvalitní, jelikož na jejich chuti stojí celý předkrm.

 

Na rajčata nalijte větší množství olivového oleje, osolte je, opepřete a smíchejte s bazalkou nakrájenou nadrobno - všechno si promíchejte a nechte uležet stranou.

 


Zapněte troubu na 150 stupňů a připravte si plech doprostřed
do vyhřáté trouby.

Dejte péct kousky chleba na cca 10min (hotové bruschetty musí být křupavé, ne tvrdé).

 

 

  1. bruschetta s česnekem:

vezměte opečený chleba, natřete na něj česnek (stejně jako na topinky)
osolte ho a pokapejte olivovým olejem

  1. bruschetta s rajčaty:

vezměte opečený chleba a na vršek naskládejte rajčatovou směs

Ingredience - 2 porce

2 stroužky Česnek
0.5 hrstí Bazalka čerstvá
10 ml Olej olivový
2 hrstě Rajčata cherry
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
180 g Bageta cereální

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.