Bulgurová kaše s kakaem a goji

Doba přípravy: 15 min. | Vytvořil:

Bulgurová kaše s kakaem a goji

Bulgurová kaše s kakaem a goji

Je chutnější než kuskus, výživnější než rýže, připravuje se rychleji než kroupy a má široké možnosti využití. Řeč je o bulguru, v české kuchyni zatím po hříchu málo známé, i když nijak exotické příloze, která má výraznou obilnou vůni a příjemnou oříškovu příchuť.

 

Obsah vitamínu A, fosforu, železa a hořčík a minimum tuku pasuje bulgur na jasného kandidáta zdravé výživy. Díky zastoupení vlákniny podporuje činnost střev a působí také blahodárně na nervovou soustavu.

 

 

  1. Bulgur, kakao, med a mandlové mléko dejte do hrnce, promíchetje a přiveďte k varu.
  2. Kaši vařte na středním plameni za stálého míchání 12-15 minut (pokud se kaše přichytává, podlijte troškou vody) a přidejte špetku soli na podpoření sladké chuti.
  3. Hrnec přiklopte pokličkou a dejte odstát dalších 10 minut.

Kaši servírujte v mističce posypanou kakaovými boby, goji a můžete podávat.

Ingredience - 2 porce

2 lžičky Med včelí (7 g)
20 g Goji kustovnice čínská
100 g Bulgur
2 špetky Sůl
440 ml Mléko mandlové
10 g Holandské kakao

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.