Bulgurové rizoto s kuřecím masem

Doba přípravy: 20 min. | Vytvořil:

Bulgurové rizoto s kuřecím masem

Bulgurové rizoto s kuřecím masem

Je chutnější než kuskus, výživnější než rýže, připravuje se rychleji než kroupy a má široké možnosti využití. Řeč je o bulguru, v české kuchyni zatím po hříchu málo známé, i když nijak exotické příloze, která má výraznou obilnou vůni a příjemnou oříškovu příchuť.

 

Obsah vitamínu A, fosforu, železa a hořčík a minimum tuku pasuje bulgur na jasného kandidáta zdravé výživy. Díky zastoupení vlákniny podporuje činnost střev a působí také blahodárně na nervovou soustavu.

 

 

Očistěte, nakrájejte a orestujte kuřecí maso. V průběhu maso dochuťte solí, pepřem a oregánem. Zeleninu si omyjte, nakrájejte a mírně opečte na pánvi. Zeleninu okořeňte a smíchejte s kuřecím masem.

 

Bulgur uvařte dle návodu na obale a podávejte vedle směsi zeleniny a masa nebo vše společně promíchejte a vytvořte tak skvělé bulgurové rizoto. Na konec posypte čerstvou bazalkou a zakápněte citrónem.

 

 

Ingredience - 2 porce

1 hrst Bazalka čerstvá
2 ml Olej olivový
200 g Kuřecí prsa (restovaná)
2 kusy Cibule
2 kusy Paprika červená
2 kusy Paprika žlutá
1 kus Pórek
2 špetky Oregano drcené
140 g Bulgur
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
2 špetky Kmín
6 g Citrónová šťáva čerstvá

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.