Bulgurový salát s vejci

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Bulgurový salát s vejci

Bulgurový salát s vejci

Je chutnější než kuskus, výživnější než rýže, připravuje se rychleji než kroupy a má široké možnosti využití. Řeč je o bulguru, v české kuchyni zatím po hříchu málo známé, i když nijak exotické příloze, která má výraznou obilnou vůni a příjemnou oříškovu příchuť.

 

Obsah vitamínu A, fosforu, železa a hořčík a minimum tuku pasuje bulgur na jasného kandidáta zdravé výživy. Díky zastoupení vlákniny podporuje činnost střev a působí také blahodárně na nervovou soustavu.

 

Bulgur uvařte podle návodu na obalu. Zeleninu si omyjte a pokrájejte na menší kousky. Papriku, mrkev a čerstvá rajčata si jemně orestujte na olivovém oleji. Promíchejte bulgur s orestovanou a čerstvou zeleninou a dochuťte bylinkami a olivový olej, který jste si smíchali s hořčicí. Posypte sušenými rajčaty a pokrájeným vajíčkem natvrdo. 

 

Na tomto bulgurovém salátu si pochutnáte jak na teplém, tak na studeném. Je teda ideálním oběděm do práce, kde nemáte možnost si ohřát jídlo.

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.