Caprese salát s bazalkovým tofu

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Caprese salát s bazalkovým tofu

Caprese salát s bazalkovým tofu

Klasický salát caprese se podává se sýrem mozzarella, ale proč nevyzkoušet také tuto variantu s tofu.

Tofu je v podstatě rostlinný sýr ze sóji a svými rozmanitými možnostmi kuchyňské úpravy se hojně využívá ve vegetariánském jídelníčku.

 

Tofu do tohoto receptu můžete použít přímo bazalkové, nebo si tofu natural naložit do marinády pro lepší chuť.

Tofu si nejdříve nakrájejte na kostičky, zlehka osolte, zasypte sušenou bazalkou a zakápněte kvalitním olivovým olejem. Vše spolu dobře promíchejte a nechte marinovat v lednici alespoň 20 minut

 

Mezitím si nakrájejte rajčata, natrhejte listy čerstvé bazalky a poté promíchejte s marinovaným tofu.

 

Na závěr podle chuti dosolte a ještě zakápněte trochou olivového oleje.

Ingredience - 2 porce

2 hrstě Bazalka čerstvá
10 g Bazalka sušená
20 ml Olej olivový extra panenský
100 g Sýr tofu
2 špetky Sůl
4 kusy Rajčata

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.