Carpaccio z červené řepy

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Carpaccio z červené řepy

Carpaccio z červené řepy

 

Nebojte se na první pohled neobvyklých jídel. Zkuste si udělat zdravou večeři nebo oběd v podobě červené řepy se zálivkou, rukolou a kozím sýrem. 

 

Předehřejte troubu na 190 °C.

 

Červenou řepu omyjte a zabalte do dvojí vrstvy alobalu. Pečte doměkka v předehřáté troubě, připravte se, trvat to bude nejméně hodinu, řepu si však můžete upéct i den předem. Po upečení by řepou měla hladce projít špejle. Oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky. Rozdělte na talíře a nechte vychladnout.



Na zálivku smíchejte šťávu z 1 citrónu, balsamikový ocet podle chuti a sůl s pepřem podle chuti.

 

Řepu podávejte zakapanou zálivkou, olivovým olejem a obloženou sýrem a rukolou. Na závěr ještě posypte nasekanými vlašskými ořechy.

Ingredience - 2 porce

2 ml Olej olivový
180 g Červená řepa
2 hrstě Ořechy vlašské
2 hrstě Rukola
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
40 g Sýr kozí čerstvý
20 g Citrónová šťáva čerstvá
2 g Ocet balzamiko

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.