Celerová pomazánka s mrkví

Doba přípravy: 20 min. | Vytvořil:

Celerová pomazánka s mrkví

Celerová pomazánka s mrkví

Červená čočka bude jednou z hlavních přísad této živinami nabité pomazánky. Je totiž skvělým zdrojem vitamínů, minerálů a také bílkovin. Obstojně jí můžete nahradit maso a svému zdraví tím jedině prospějete. Není ale čočka jako čočka.

 

Pokud si doma stále připravujete starou známou čočku na kyselo nebo tradiční čočkovou polévku, zpozorněte! Na výběr máte totiž nejen zelenou čočku, ale dalších desítky různých dalších druhů! Mezi nimi najdete i stále oblíbenější červenou čočku.

 

  1. Čočku si uvařte podle návodu na obalu.
  2. Na pánvi na lžíci olivového oleje osmahněte na jemno nakrájenou šalotku.
  3. Přidejte očištěné a nastrouhané mrkve s celerem.
  4. Opékejte 10 minut na středním plameni.
  5. Dále přidejte přecezenou uvařenou čočku a kari  koření, opékejte dalších 5 minut.
  6. Směs nechte vychladnout a následně rozmixujeme ponorným mixérem.
  7. Pomazánku dochuťte solí a pepřem a podáváme se zeleninou nebo celozrnným pečivem.

Ingredience - 2 porce

1 kus Mrkev
70 g Celer
2 ml Olej olivový
1 kus Cibule šalotka
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
2 špetky Koření kari
0.5 hrnků Čočka červená

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.