Chia mango pudink

Doba přípravy: 10 min. | Vytvořil:

Chia mango pudink

Chia mango pudink

Mango je vhodné ke konzumaci, jakmile je měkké na dotek. První mango vždy oloupejte a odstraňte pecku.

 

Mango je nejlepší konzumovat čerstvé. Samotné, nebo třeba přidané do ovocného salátu. Často se také používá vařené v pokrmech, dále se s oblibou používá jako příloha k drůbežímu masu, rybám, nebo šunce. Mango je také vhodné k přípravě kompotů, zavařenin a čatný.

Poněkud nepříjemné mohou na mangu být vlákna v plodu. Některé druhy mají více vláken, jiné méně a mohou se nepříjemně zamotat do zubů. Raději tedy kousejte proti směru vláken anebo si mango nakrájejte.

 

  1. Mango si očistěte, zbavte pecky a nakrájejte na kousky.
  2. Kousky manga rozmixujeme a ke směsi přidejte chia semínka.
  3. Nakonec v případě potřeby oslaďte stévií nebo oblíbeným sirupem a podávejte. Mango je ale dost sladké samo o sobě.

Ingredience - 2 porce

180 g Mango
2 lžičky Semínka chia
4 g Sirup datlový bio

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.