Cizrna na paprice

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Cizrna na paprice

Cizrna na paprice

Mnozí si k cizrně hledají cestu jen těžko, ale kro si ji jednou oblíbí, ten si s ní rád zaexperimentuje v mnoha zajímavých cizrnových receptech. A proč je tak skvělá? Obsahuje mnoho vitamínů a antioxidantů a navíc má minimum tuku.

 

Den předem si namočte cizrnu do čisté vody a nechte ji přes noc nabobtnat. Před samotným vařením vodu slijte.

 

V mixéru si rozdrťte arašídy na jemno, přidejte třetinu připravené cizrny, kousek zázvoru, česnek a přibližně deci vlažné vody. To celé si umixujte na hladkou kaši.

 

Poté si na kvalitní pánvi rozpalte olej a zlehka na něm orestujte lžičku kmínu a lžičku mleté sladké papriky. Koření pečlivě míchejte, aby se vám nepřipálilo a po několika vteřinách přidejte zbylé dvě třetiny cizrny.

Cizrnu orestujte a po té podlijte trochou vody.

 

Když je cizrna hotová, přimíchejte k ní arašídovo-cizrnovou kaši. Krátce vše společně provařte a ochuťte podle libosti.

 

Na ozdobu použijte čerstvé bylinky.

Ingredience - 2 porce

2 stroužky Česnek
100 g Arašídy
20 g Zázvor kořen čerstvý
600 g Cizrna v suchém stavu
2 špetky Sůl
2 špetky Kmín
2 špetky Koření paprika mletá
10 ml Olej řepkový

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.