Cizrna na žampionech

Doba přípravy: 80 min. | Vytvořil:

Cizrna na žampionech

Cizrna na žampionech

Cizrna je chutná a dietní luštěnina. Je vhodná pro vegetariány, protože obsahuje velké množství bílkovin, dokonce větší než je v mase. Díky žampionům je tento pokrm zvlášť vhodný také pro diabetiky.

Problémem s cizrnou je delší doba její přípravy. Suchou cizrnu si přes noc namočte do vody, druhý den vodu slijte a uvařte v nové vodě dle návodu.

 

Mezitím, co se cizrna vaří, pečlivě omyjte brambory, nakrájejte je ve slupce na půlky či měsíčky a dejte péct do předehřáté trouby na 200°C po dobu přibližně jedné hodiny.

 

Na řadu přicházejí žampiony. Žampiony očistěte, nakrájejte na tenké plátky a vhoďte na suchou rozpálenou pánev. Jakmile je krátce orestujete, přidejte sůl a pepř, podlijte trochou vody a poduste do měkka. Poté přidejte cizrnu, chvilku společně prohřejte a okořeňte dle chuti.

 

Podávejte s pečenými bramborami.

Ingredience - 2 porce

240 g Brambory
400 g Žampiony čerstvé
140 g Cizrna v suchém stavu
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.