Cizrnový hummus s křenem

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Cizrnový hummus s křenem

Cizrnový hummus s křenem

arabské kuchyni je cizrna takřka nepostradatelná a recept na  pikantní pastu - hummus, je naprostou klasikou. Ochucujte dle libosti. V základu by ale nikdy neměly chybět čerstvé bylinky, kvalitní olej, česnek,  římský kmín, hladce prošlehaná cizrnová pasta a limetková nebo citrónová šťáva!

Druhů hummusu existuje celá řada - se sušenými rajčaty, s olivami, s mrkví apod. Dnes si ukážeme starou dobrou klasiku - hummus natural s přidáním křenu.

 

 

 

 

  1. Uvařenou cizrnu si slijeme (cizrnu uvařte, nebo použijte konzervovanou). Šalotku očistěte a nakrájíme na menší kusy.
  2. Všechny ingredience dejte do mixéru a mixujeme dohladka. Olej a tahini pastu intuitivně přidávejte podle požadované hustoty humusu.
  3. Hotovou pomazánku podáváme s nastrouhaným křenem, celozrnným pečivem nebo čerstvou zeleninou.

Ingredience - 2 porce

2 stroužky Česnek
10 ml Olej olivový
1 kus Cibule šalotka
2 g Křen
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
2 g Citrónová šťáva čerstvá
120 g Cizrna ve slaném nálevu
20 g Pasta tahini
2 špetky Římský kmín

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.