Čočka na kyselo a vařené vejce

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Čočka na kyselo a vařené vejce

Čočka na kyselo a vařené vejce

Zelená čočka je vážně skvělá! Má svou tmavě zelenou specifickou barvu a když ji rozpůlíte, je žlutá. Patří mezi nejchutnější a nejzdravější druhy čočky právě pro svoji lahodně oříškovou až pepřovou chuť a jistě vás překvapí svojí nekonečnou variabilitou.

 

Je drobnozrnná, nerozvaří se a nenasákne chuť dresinků,  je tak jako stvořená k přípravě salátů.

 

Čočku uvařte podle návodu na obale, dokořeňte, přidejte osmaženou cibulku a podávejte s vajíčkem natvrdo (lze zaexperimentovat také s vajíčkem na hniličko) a kyselou okurkou. Dále doporučujeme podávat s kouskem čerstvého - žitného pečiva

 

Pokud chcete vyzkoušet něco jiného než klasiku? Podívejte se na zajímavé recepty na čočkovou polévku. Vybrat si můžete hned z několika chutných variant.

Ingredience - 2 porce

2 kusy Vejce vařené na tvrdo
1 kus Cibule červená
6 kusů Okurka kyselá
120 g Čočka vařená
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.