Čočka s jasmínovou rýží

Doba přípravy: 50 min. | Vytvořil:

Čočka s jasmínovou rýží

Čočka s jasmínovou rýží

Červená čočka patří mezi nejlépe stravitelné luštěniny. Obsahuje minerální látky a vitamíny skupiny B. Navíc je uvařená doslova během chvilky. 

Začněte tím, že červenou čočku předem uvaříte do měkka. Poté nasypte do malé misky 2 polévkové lžíce strouhaného kokosu a zalijte ho trochou vody, aby se nasákl. 

 

Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobno. Osmahněte ji na pánvi na kokosovém oleji dozlatova. Poté přidejte koření, tedy lžičku kurkumy, lžičku mletého zázvoru, předpřipravený kokos, římský kmín, rajčatový protlak a přisolte. Za stálého míchání krátce opečte a nakonec přidejte předvařenou čočku a prolisujte česnek.

 

Podávejte s kopečkem jasmínové rýže. Tento vegetariánský pokrm vás okouzlí orientální vůní i chutí.

Ingredience - 2 porce

2 kusy Cibule
2 stroužky Česnek
160 g Rýže vařená
2 špetky Sůl
2 špetky Kmín
40 g Kokos mletý
2 špetky Kurkuma mletá
300 g Rajčatový protlak
20 ml Olej kokosový
8 špetek Zázvor mletý
1 hrnek Čočka červená

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.