Čočková polévka

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Čočková polévka

Čočková polévka

Červená čočka patří sice do stejného šuplíku jako ostatní luštěniny,  potřebuje ale samostatné zacházení. Luštěninová pravidla pro ni přestávají platit ihned za pokladnou obchodu.

A v čem se červená čočka liší?

 

  1. Červená čočka nemá slupku - nezpůsobuje tak nadýmání.
  2. Červená čočka se nemusí předem namáčet.
  3. Červená čočka se rozváří - a je to tak správně.
  4. Červenou čočku nejde naklíčit.
  5. Červenou čočku nemusíte po rozmixování již pasírovat - nemusíte se zbavovat slupek.

 

Mrkev očistěte, omyjte a nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a utřete se solí. Šunku pokrájejte nadrobno společně s cibulí a následně opečte na pánvi. Po chvíli přidejte také mrkev a opečeme dozlatova.

 

Po pár minutách vmíchejte čočku, zalijte vývarem, okořeňte a vařte doměkka zhruba 15-20 minut. Na konec, za stálého míchání vsypte do polévky instantní kaši. Čočkovou polévku dochuťte česnekem se solí.

 

Promíchejte, odstavte a po několika minutách můžete polévku podávat. Doporučujeme přidat kousek čerstvého - žitného  pečiva.

Ingredience - 2 porce

2 kusy Cibule
2 kusy Mrkev
2 stroužky Česnek
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
2 špetky Majoránka
500 ml Zeleninový vývar
20 g Rýžová kaše instantní
6 ml Olej řepkový
100 g Čočka červená po uvaření
60 g Šunka sušená parmská

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.