Čočková pomazánka s česnekem

Doba přípravy: 20 min. | Vytvořil:

Čočková pomazánka s česnekem

Čočková pomazánka s česnekem

Čočka bude jednou z hlavních přísad této živinami nabité pomazánky. Je totiž skvělým zdrojem vitamínů, minerálů a také bílkovin. Obstojně jí můžete nahradit maso a svému zdraví tím jedině prospějete. Není ale čočka jako čočka.

 

Pokud si doma stále připravujete starou známou čočku na kyselo nebo tradiční čočkovou polévku, zpozorněte! Na výběr máte totiž nejen zelenou čočku, ale dalších desítky různých dalších druhů! Dnes ale využijeme starou a známou zelenou čočku.

 

 

  1. Čočku zalijeme vodou a nechte ji cca hodinu nabotnat. Poté vařte čočku cca 35 minut.
  2. Troubu předehřejeme na 180°C.
  3. Čočku nechejte vychladnout a mezitím si zabalte 2 stroužky česneku do alobalu a dejte péct do trouby předehřáté na 180°C cca na 25 minut.
  4. Poté do hrnce s čočkou přidáme všechny ostatní ingredience i s pečeným česnekem a umixujte do hladka.

Ingredience - 2 porce

1 stroužek Česnek
2 ml Olej olivový
0.5 kusů Cibule červená
100 g Čočka vařená
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
2 g Citrónová šťáva čerstvá

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.