Čočkové karbanátky

Doba přípravy: 50 min. | Vytvořil:

Čočkové karbanátky

Čočkové karbanátky

Červená čočka patří sice do stejného šuplíku jako ostatní luštěniny,  potřebuje ale samostatné zacházení. Luštěninová pravidla pro ni přestávají platit ihned za pokladnou obchodu.

A v čem se červená čočka liší?

 

Červená čočka nemá slupku - nezpůsobuje tak nadýmání.
Červená čočka se nemusí předem namáčet.
Červená čočka se rozváří - a je to tak správně.
Červenou čočku nejde naklíčit.
Červenou čočku nemusíte po rozmixování již pasírovat - nemusíte se zbavovat slupek.

 

Uvařte čočku podle návodu na obalu. Mezitím si najemno nakrájenou cibulku a nastrouhanou mrkev orestujte na nepřilnavé pánvi, přidejte prolisovaný česnek a chvíli společně prohřejte.

 

Po uvaření čočky jí smíchejte se směsí z pánve, přidejte celozrnnou mouku, vejce, osolte, opepřete a přidejte koření. Lžící tvořte karbanátky na pečící papír a pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu zhruba 30 minut.

 

Karbanátky doporučujeme podávat s kouskem čerstvého - žitného pečiva nebo zeleninovou přílohou či bramborovou kaší.

Ingredience - 2 porce

2 kusy Cibule
2 kusy Mrkev
2 stroužky Česnek
2 kusy Vejce
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
2 špetky Majoránka
22 g Mouka špaldová celozrnná
1 hrnek Čočka červená
2 lžičky Lahůdkové droždí

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.