Čokoládové truffles

Doba přípravy: 15 min. | Vytvořil:

Čokoládové truffles

Čokoládové truffles

Slyšeli jste, že je čokoláda nezdravá a tloustne se po ní? Není to tak docela pravda, protože kvalitní čokoláda s vysokým obsahem kakaa je našemu zdraví naopak velmi užitečná. Je povzbuzující, obsahuje významný podíl hořčíku a má také pozitivní vliv na naši náladu.

 

Na čokoládové truffles si  si nejdříve připravte datle. Pokud máte sušené, namočte si je předem do vody alespoň na půl hodiny.

 

Připravené datle si slijte, čokoládu si nastrouhejte a poté vše společně s kakaem a kokosovým olejem rozmixujte do konzistence hladkého těsta.

 

Z těsta poté válejte kuličky, které můžete obalit v kakaovém prášku, čokoládě nebo třeba i v kokosu.

 

Čokoládové lanýžky skladujte v lednici maximálně týden.

Ingredience - 2 porce

10 g Kakao prášek
200 g Datle sušené a vypeckované
50 g Čokoláda 85% kakaa
10 ml Olej kokosový

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.