Cous-cous s květákem

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Cous-cous s květákem

Cous-cous s květákem

Kuskus a to zejména v celozrnné variantě, je zdrojem vitaminů skupiny B (B1, B2 a B6) a minerálních látek - fosfor, železo, vápník, hořčík nebo zinek. Klasický kuskus, který není celozrnný, obsahuje těchto látek méně a i množství vlákniny je nižší, proto doporučujeme volit právě varinatu celozrnného kuskusu!

Další výhodou kuskusu je to, že jde použít jak slaných, tak sladkých receptů!

 

Kuskus připravte dle návodu na obalu.

 

Důkladně omyté růžičky květáku nastrouhejte na struhadle a dejte na 10 minut podusit. Poté nechte květák vychladnout.

 

Květák promíchejte se sýrem a bazalkou. Osolte, opepřete, případně přidejte koření dle chuti a přimíchejte dužinu z granátového jablka a rukolu. Posypte olivami a zakápněte olivovým olejem.

 

Salát se skvěle hodí jako oběd do práce, jelikož se dá jíst za studena a není tak potřeba ohřev v mikrovlnné troubě.

Ingredience - 2 porce

2 hrstě Bazalka čerstvá
2 ml Olej olivový
20 kusů Olivy černé
2 g Kuskus vařený
400 g Květák
2 hrstě Rukola
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
2 g Cottage
2 g Jablko granátové

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.