Cuketová pizza

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Cuketová pizza

Cuketová pizza

Je u vás pizza kvůli svým dietetickým hodnotám v naprosté nemilosti? To jste asi ještě nezkoušeli její odlehčenou variantu! Těsto je z cukety a úplně bez mouky!

 

Cuketu si nastrouhejte na hrubém struhadle i se slupkou, poté jí rozprostřeme na prkénko a nechte chvíli odpočinout aby pustila vodu, kterou poté vymačkáte.

 

Dále přidejte sýr taktéž nastrouhaný nahrubo, vejce, bazalku, pepř a oregano. Vše důkladně promíchejte. Rovnoměrně rozvrstvěte na pečící papír a dejte péct do trouby předehřáté na 200°C na dobu 15 minut.

 

Poté upečenou placku vytáhněte, pomažte rajčatovým protlakem (dochuceným solí, pepřem, oreganem, česnekem a citrónovou šťávou) a poklaďte zbylými ingrediencemi. Vrch posypte zbytkem nastrouhaného sýru a dalších 15 minut pečte. 

 

Na konci posypte čerstvou bazalkou a podávejte. Pizza chutná výborně i po studenu.

Ingredience - 2 porce

2 kusy Cibule
2 stroužky Česnek
2 hrstě Bazalka čerstvá
10 kusů Olivy černé
2 kusy Vejce
2 hrstě Rajčata cherry
4 špetky Oregano drcené
100 g Žampiony čerstvé
1 kus Cuketa
2 g Sýr eidam 40% tuku
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
2 g Citrónová šťáva čerstvá
60 g Rajčatový protlak

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.