Cuketové kari

Doba přípravy: 45 min. | Vytvořil:

Cuketové kari

Cuketové kari

Na oleji si zpěňte nakrájenou cibuli a přisypte kvalitní koření na kari, které základ ihned provoní. Po chvílí přidejte nakrájené cukety/rajčata/papriky/mrkve a brambory. Posypeme ještě kari, přilijte trochu vody a nechte cca 15-20 min vařit, dokud vše nezměkne.

 

Poté přidejte pasírovaná rajčata a dochuťte solí & pepřem & lahůdkovým droždím a také trochu doslaďte. Sladit doporučujeme datlovým nebo jiným sirupem.

 

Na závěr ještě prolisujte 2-3 stroužky česneku a zakápněte citrónovou šťávou. Pro zjemnění přidejte lžíci kokosového mléka. Párkrát do směsi zajeďte tyčovým mixérem aby se krásně zahustila. Je pikantní, velmi fresh a návyková!  Podávat doporučujeme s rýží.

 

 

Tip jak vařit rýži.

Rýži první osmažte na troše kokosového oleje a poté zalijeme vodou a vařte společně s kardamonem (cca 5 kousků)  pod pokličkou do změknutí a podle typu, co zrovna máte.

Ingredience - 2 porce

2 kusy Mrkev
2 stroužky Česnek
40 g Brambory
2 ml Olej olivový
2 hrstě Rajčata cherry
1 kus Cibule červená
1 kus Paprika červená
1 kus Cuketa
2 g Sirup datlový bio
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
10 g Citrónová šťáva čerstvá
10 špetek Koření kari
200 ml Rajčatová šťáva čerstvá

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.