Cuketové rolky s piniovými oříšky

Doba přípravy: 10 min. | Vytvořil:

Cuketové rolky s piniovými oříšky

Cuketové rolky s piniovými oříšky

Cuketa je pro svou jemnou chuť jednoduše fantasticky univerzální a dá se použít na několik způsobů, v sezóně stojí navíc pár korun a velmi snadno se připravuje.

Navíc komu by se chtělo stále vystávat u horké plotny? Vyzkoušejte náš rychlý cuketový recept na svačinu, nebo lehkou večeři.

 

A proč je cuketa tak zdravá? Zhruba 90% plodu tvoří voda; zbytek je plný vlákniny na podporu zdravého zažívání, vitaminů, antioxidantů a stopových prvků, dále v cuketě najdeme provitamin A, vitaminy skupiny B a vitamin E.

 

  1. Cuketu omyjte a škrabkou na brambory nakrájejte na dlouhé plátky.
  2. V misce si smíchejte ricottu, posekané bazalkové listy, prolisovaný česnek a šťávu i kůru z citronu. Osolte a opepřete podle chuti.
  3. Plátky cukety namažte ricottou a zarolujte.
  4. Každou rolku posypeme piniovými oříšky.
  5. Rolky ihned podávejte zakápnuté olivovým olejem nebo je uskladňete v lednici.

Ingredience - 2 porce

1 stroužek Česnek
1 hrst Bazalka čerstvá
1 kus Cuketa
2 špetky Sůl
2 g Citrónová šťáva čerstvá
20 g Oříšky piniové
250 g Sýr Ricotta

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.