Domácí granola

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Domácí granola

Domácí granola

Tuhle granolu si určitě udělejte! Je hrozně jednoduchá, rychlá a nebudete litovat. Kupované granoly a různé musli jsou většinou zbytečně doslazované a předražené. Takhle si uděláte doma za půl hodiny plný plech, dáte tam přesně to, na co máte chuť a určitě taky uděláte dojem na všechny přátelé, které podarujete skleničkou.

 

Troubu si předehřejte na 150 stupňů. Smíchejte všechny ingredience kromě kokosu, skořice a hrozinek a spojte je pomocí sirupukokosového oleje. Pořádně promíchejte a dejte na plech vyložený pečícím papírem.

 

Pečtě 15 minut.

 

Po 15 minutách granolu promíchejte a přidejte kokosové vločky a hrozinky smíchané se skořicí. Skořice a kokos by mohly zhořknout, proto se přidávají až na konec. Pečte ještě 10 minut.

 

Po 10 minutách granolu vyndejte a posypte nalámanou hořkou čokoládou. Čokoláda se krásně v ještě teplé granole rozpustí a směs tak ještě více spojí.

 

Takto připravenou granolu dejte do dobře uzavíretelné nádoby a snažte se jí nesníst hned první den!

 

Na 1 plech granoly

  • 300 g špaldových vloček (mohou být i klasické ovesné)
  • 50 g kešu oříšků
  • 50 g lískových ořechů
  • 50 g mandlí mandlí
  • 30 g slunečnicových semínek a chia
  • 30 g kokosových plátků
  • 30g hrozinek
  • půlka tabulky hořké čokolády
  • 1- 2 lžíce skořice
  • 2 větší lžíce kokosového oleje
  • 2 větší lžíce medu nebo sirupu

Ingredience - 2 porce

2 lžičky Med včelí (7 g)
20 g Rozinky
2 hrstě Ovesné vločky
2 lžičky Semínka chia
2 hrstě Ořechy směs
2 špetky Sůl
2 g Skořice
20 g Semínka slunečnicová
10 g Čokoláda 85% kakaa
2 ml Olej kokosový
20 g Kokos plátky

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.