Dušené kuřecí maso s bulgurem

Doba přípravy: 60 min. | Vytvořil:

Dušené kuřecí maso s bulgurem

Dušené kuřecí maso s bulgurem

Je chutnější než kuskus, výživnější než rýže, připravuje se rychleji než kroupy a má široké možnosti využití. Řeč je o bulguru, v české kuchyni zatím po hříchu málo známé, i když nijak exotické příloze, která má výraznou obilnou vůni a příjemnou oříškovu příchuť.

 

Obsah vitamínu A, fosforu, železa a hořčík a minimum tuku pasuje bulgur na jasného kandidáta zdravé výživy. Díky zastoupení vlákniny podporuje činnost střev a působí také blahodárně na nervovou soustavu.

 

Kuřecí maso si dobře omyjte a nasolte. Poté vložte do pánve, přidejte (nejlépe) čerstvé bylinky, podlijte trochou vody nebo vývaru a duste do změknutí.

 

Podávejte s bulgurem a čerstvou zeleninou.

Ingredience - 2 porce

200 g Kuřecí prsa (restovaná)
2 špetky Oregano drcené
160 g Bulgur
2 g Tymián
2 špetky Sůl
200 g Zeleninová příloha
2 sklenice Voda
6 g Citrónová šťáva čerstvá

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.