Dýňová bruschetta

Doba přípravy: 20 min. | Vytvořil:

Dýňová bruschetta

Dýňová bruschetta

Sezónou dýní jsou podzimní měsíce a dýně se tak stává například základem lahodných krémových polévek. Dýně jsou dietní, protizánětlivé a plné vitamínů, tudíž se vyplatí zařadit je do jídelníčku.

 

Syrovou dýni hokkaido si omyjte, vydlabejte semínka a dužinu rozkrájejte na kostičky. Poté ji dejte vařit do mírně osolené vody asi na 10 minut.

 

Mezitím si oloupejte česnek, nakrájejte ho na drobno a zpěňte na kapce kvalitního olivového oleje. Krátce ho opečte tak, aby se rozvoněl a poté k němu přidejte posekané šalvějové lístky. Společně orestujte.

 

Uvařenou dýni sceďte a trochu rozmačkejte na menší kousky. Poté k ní přidejte opečený česnek a šalvěj, dochuťte solí, pepřem a balzamikovým octem a vše společně dobře promíchejte.

 

Směs navrstvěte na plátky opečené bagety

 

Ingredience - 2 porce

2 stroužky Česnek
20 ml Olej olivový
120 g Dýně hokkaido (po tepelné úpravě)
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
80 g Bageta cereální
10 g Ocet balzamiko
8 špetek Šalvěj

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.