Dýňové lívanečky

Doba přípravy: 50 min. | Vytvořil:

Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Podzim je tu a s ním také Dýně Hokkaido. Na tuto dýni se zaměřte, pokud vás nebaví zbavování dýní od slupek. Hokaido se neloupe, používá se i se slupkou, jako jediná má takovou slupku, která teplem změkne. 

 

Dýni omyjte, rozkrojte, zbavte semínek a pokrájejte na kostky. Ty vyskládejte na pečící papír a pečte po dobu 45 minut na 180°C.

 

Dýni nechte vychladnout a poté důkladně rozmixujeme. Dále přimíchejte zbylé ingredience.

 

Rozehřejte pánev s kapkou másla, nebo oleje a můžete malou naběračkou tvořit lívance na. Nebo doporučujeme použít pánev přímo na lívance - lívanečník. Z každé strany nechte opékat cca 2 minuty a kontrolujte, jestli se lívance nepřipalují.

Ingredience - 2 porce

0.008 litrů Voda čistá
200 g Kefír
2 kusy Vejce
4 lžičky Med včelí (7 g)
60 g Dýně hokkaido (po tepelné úpravě)
32 g Kypřící prášek do pečiva
150 g Mouka špaldová

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.