Dýňový salát s hovězím masem

Doba přípravy: 45 min. | Vytvořil:

Dýňový salát s hovězím masem

Dýňový salát s hovězím masem

Dýně hokkaido má na rozdíl od klasických druhů opravdu rozmanité využití. Jestliže máte dýni spojenou pouze s kompoty nebo džemy, budete určitě mile překvapeni. Z dýně jdou vytvořit opravdu delikátní, rychlé a levné pokrmy. Vyzkoušejte chutné recepty z dýně Hokaido a načerpejte tak novou inspiraci.

 

Předehřejeme troubu na 180°C. Polovinu vydlabané a očištěné dýně dejte péct do trouby asi na 45 minut. Jemně zakápněte olivovým olejem.

 

Roštěnou nakrájejte na nudličky, osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olej a opečte na něm maso a pórek pokrájený na nudličky, společně restujte zhruba 5 minut. Ochuťte rozetřeným stroužkem česneku, podlijeme vínem, vhoďte lístky rozmarýnu a duste dalších 5 minut.

 

Zbytek dýně nakrájejte pomocí škrabky na brambory na plátky a ty na jiné pánvi opečeme dozlatova.

 

Směs naaranžujeme do misky z pečené dýně a přidejte čestvá cherry rajčátkasalát a posypte semínky.

Ingredience - 2 porce

2 stroužky Česnek
4 ml Olej olivový
100 g Salát ledový
1 hrst Rajčata cherry
600 g Dýně hokkaido (po tepelné úpravě)
1 kus Pórek
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
100 ml Víno červené
2 g Rozmarýn
40 g Semínka dýňová
160 g Hovězí roštěná

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.