Eintopf s červenou řepou

Doba přípravy: 45 min. | Vytvořil:

Eintopf s červenou řepou

Eintopf s červenou řepou

Červenou řepu omyjte, oškrábejte a uvařte v osolené vodě do měkka, po vychladnutí řepu pokrájejte na kostky.


Na oleji orestujte najemno nakrájenou červenou cibuli, dále přidejte sójové maso (předem uvařené v zel. vývaru) a společně osmahněte.

 

Přidejte protlak, rozmarýn, zaprašte paprikou, krátce ještě osmahněte a zalijeme zeleninovým vývarem.

Pod pokličkou směs duste do doměkka, před koncem vaření přidejte oloupané, na kostky pokrájené brambory. A až bude vše dobře měkké, přidejte na prohřátí i červenou řepu.

 

Směs dochuťte solí a pepřem, odstavíme a nechte ještě chvíli pod poklicí odpočinout. Eintopf směs je po proležení ještě lepší, připravit si ji tak můžete ideálně den předem.

 


Nakonec si nastrouhejte libovolné množstvíá křenu, kterým eintopf na talířích dozdobíte. Kdo nemá rád křen, může dozdobit bylinkami, například petrželkou.

Eintopf se podává jen tak nebo s čerstvým pečivem.

 

 

 


 

Ingredience - 2 porce

200 g Brambory
2 ml Olej olivový
150 g Červená řepa
2 kusy Cibule červená
20 g Křen
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
2 špetky Koření paprika mletá
2 g Sójové maso
600 ml Zeleninový vývar
2 g Rozmarýn
80 g Rajčatový protlak

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.