Grilovaná zelenina ve filo těstě

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Grilovaná zelenina ve filo těstě

Grilovaná zelenina ve filo těstě

Troubu si předehřejeme na 177°C. Připravíme se zapékací mističky, jemně vymažeme olejem. Listy fila těsta nakrájíme na čtverce asi 8 x 8 cm a po čtyřech skládám na sebe a vždy vymažeme jednotlivé listy uprostřed olejem, až vytvoříme hvězdičku. vložíme do mističek a vytvoříme košíčky. Pečeme v předehřáté troubě asi po dobu 7 minut dozlatova. Zeleninu  očistíme a nakrájíme na kousky, potřeme marinádou z oleje, octa, prolisovaných stroužků česneku, soli, pepře a provensálského koření. Lehce ogrilujeme a dáme do upečených košíčků. Přelijeme dipem z jogurtu, utřeného česneku, soli, pepře a nasekaných bylinek. 

Ingredience - 2 porce

6 stroužků Česnek
30 g Bazalka čerstvá
10 ml Olej olivový
300 g Lilek
200 g Paprika červená
200 g Paprika žlutá
300 g Cuketa
2 špetky Pepř
300 g Jogurt selský 3,5 % tuku
5 g Ocet balzamiko
2 špetky Koření provensálské
80 g Těsto filo

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.