Houbový Kuba

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Houbový Kuba

Houbový Kuba

Dalším zdravým receptem je houbový Kuba z čerstvých hub, kterých začínají být plné lesy. Na kombinaci sušených rajčat, bylinek a křupavého tofu si zcela jistě pochutnáte. Kroupy jsou navíc plné vlákniny a jejich příprava nezabere víc, jak 20 min, stejně jako podušení hub. Namísto čerstvých hub můžete použít i houby sušené.

 

Dejte vařit kroupy dle návodu, většinou to zabere +- 20 minut. Doporučujeme dát kroupy vařit do osolené vody s kapkou olivového oleje. Mezitím si pokrájejte houby a cibuli.

 

Cibuli nechte trochu zezlátnout a poté k ní přihoďte houby. Doporučujeme mít houby dopředu pokrájené a spařené horkou vodou, urychlíte tak jejich vaření. V případě, že budete používat houby sušené, je třeba je dostatečně dlouho před přípravou namočit! Houby na cibuli poprašte kořením, místo klasické soli můžeme použít černou, houby pak dostanou vaječnou chuť. Nechte pod pokličkou chvíli dusit, podlévat můžeme vodou z krup, aby se houby nepřipálily, před koncem přidejte ještě hrst najemno nakrájených sušených rajčat, společně s trochou jejich oleje a prolisujte stroužky česneku. 

 

Až budou houby změklé, vypněte plamen, dochuťte podle potřeby ještě solí & pepřem, lahůdkovým droždím a promíchejte s kroupami.

 

Nahoru přijde ještě křupavé uzené tofu. To vytvoříte jednoduše tak, že kostičky hodíte do rozpálené pánve s olejem a přiklopíte pokličkou. Občas prohrábnete, aby se tofu nepřipálilo, po cca 5-8 minutách je hotovo.

Ingredience - 2 porce

2 stroužky Česnek
40 g Rajčata sušená
2 g Tymián
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
2 špetky Kmín
2 špetky Majoránka
200 g Houby čerstvé
200 g Kroupy vařené
10 ml Olej řepkový
180 g Tofu uzené
4 lžičky Lahůdkové droždí

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.