Hovězí steak s barevným pepřem

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Hovězí steak s barevným pepřem

Hovězí steak s barevným pepřem

Hovězí zadní ( ideálně dobře vyzrálé) maso si ukrojíme na 2 cm silný plátek, pohlídáme si aby plátek byl všude stejně vysoký. Poté maso necháme 30 minut odpočívat při pokojové teplotě. Rozpálíme si pánev, maso potřeme kokosovým olejem z obou stran a poté ho zprudka opékáme 2 minuty z první strany a minutu ze strany druhé. Vypneme plamen ( pokud máte elektrický sporák pánev odstavte na jinou plotýnku!), maso osolíme a opepříme, nejlépe čerstvě namletou solí a celými kuličkami barevného pepře. Na maso položíme plátek másla a na 5 minut přikryjeme pokličkou a necháme dojít. Maso by tímto způsobem nemělo být vysušené, naopak by mělo být krásně vláčné a máslo nám udělá trochu šťávy. Podáváme s různými druhy příloh, či zeleninových salátů. 

Ingredience - 2 porce

240 g Hovězí zadní
10 g Máslo
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
10 ml Olej kokosový

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.