Hráškový hummus

Doba přípravy: 15 min. | Vytvořil:

Hráškový hummus

Hráškový hummus

V arabské kuchyni je cizrna takřka nepostradatelná a recept na  pikantní pastu - hummus, je naprostou klasikou. Ochucujte dle libosti. V základu by ale nikdy neměly chybět čerstvé bylinky, kvalitní olej, česnek,  římský kmín, hladce prošlehaná cizrnová pasta a limetková nebo citrónová šťáva!

Druhů hummusu existuje celá řada - se sušenými rajčaty, s olivami, s mrkví apod. Dnes si ukážeme pestrou jarní variantu ne tak kořeněného hummusu - hráškového hummusu!  

 

 

  1. Všechny uvedené ingredience rozmixujte dohladka.
  2. Pokud bude směs příliš hustá, zřeďte ji pár lžícemi vody oleje, nebo tahini pasty. Tahini pastu do hummusu přidávejte od 1PL dál společně s olejem podle požadované hustoty.
  3. Hummus okořeňte česnekem, citr. šťávou, solí a pepřem.
  4. Pomazánka se skvěle hodí k čerstvé nakrájené zelenině, celozrnnému pečivu,  tortillám a nebo jako dresink do salátů.

Ingredience - 2 porce

1 stroužek Česnek
100 g Hrášek čerstvý
2 ml Olej olivový
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
2 g Citrónová šťáva čerstvá
80 g Cizrna ve slaném nálevu
20 g Pasta tahini

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.