Hummus z avokáda a cizrny

Doba přípravy: 15 min. | Vytvořil:

Hummus z avokáda a cizrny

Hummus z avokáda a cizrny

Cizrna je příkladem toho, že za málo peněz uvaříte skvělý oběd pro celou rodinu. Cizrna neboli římský hrách či garbanzo pochází z oblasti Středního východu a většina lidí ji má spojenou především s oblíbenou arabskou pochoutkou, s hummusem. Ukážeme vám netradiční kombianci této arabské pochoutky s avokádem!

 

 

Avokádo se řadí mezi ovoce s nejnižším obsahem vody - jako banány nebo olivy. Dále avokádo obsahuje nejvíce železa a tuků v porovnání s ostatními druhy ovoce.

 

Železo pomáhá proti anémii a doporučuje se konzumovat zejména těhotným ženám. Co se týče vysokého obsahu tuků, tak nemějte obavy, je dokázáno, že tuky z avokáda výrazně snižují hladinu cholesterolu.

 

 

  1. Všechny ingredience rozmixujeme dohladka.
  2. Přidejte prví 1PL olivového oleje a pokud bude směs stále příliš hustá, zředíme olejem nebo vodou.
  3. Směs okořeňte římským kmínem, koridrem, citrónovou šťávou, solí a pepřem podle vlastní chuti.
  4. Hummus se skvěle hodí k čerstvé nakrájené zelenině, celozrnnému pečivu, opečeným tortillám a nebo jako dresink do salátů.

Ingredience - 2 porce

2 ml Olej olivový
80 g Avokádo čerstvé
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
2 g Citrónová šťáva čerstvá
200 g Cizrna ve slaném nálevu
2 špetky Koriandr mletý
2 špetky Římský kmín

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.