Hummus

| Vytvořil:

Hummus

Hummus

V arabské kuchyni je cizrna takřka nepostradatelná a recept na  pikantní pastu - hummus, je naprostou klasikou. Ochucujte dle libosti. V základu by ale nikdy neměly chybět čerstvé bylinky, kvalitní olej, česnek,  římský kmín, hladce prošlehaná cizrnová pasta a limetková šťáva! Druhů hummusu existuje celá řada - se sušenými rajčaty, s olivami, s mrkví apod. Dnes si ukážeme starou dobrou klasiku - hummus natural.

 

Uvařenou nebo konzervovanou cizrnu vsypte do robotu, přidejte tahini pastu a rozmixujte. Postupně při tom přilévejte nálev z cizrny a olej (trochu si však ponechte stranou na zakápnutí).

Na závěr přidejte kořenicí přísady (s chilli opatrně, dle vlastního uvážení) a krátce prošlehejte, aby se vše spojilo do hladké pasty.
 

Hummus můžete podávat ihned, chutná za tepla i studena. Doporučujeme ho ale nechat odpočinout v lednici (v chladu vydrží i několik dnů). Je třeba ho ale zakápnout olejem, aby neosychal.

 

Podávejte jako pomazánku na chléb nebo jiné pečivo nebo s kukuřičnými chipsy jako dip. S hummusem samozřejmě skvěle ladí také chlebové placky nebo rýžové pokrmy.

Ingredience - 2 porce

2 stroužky Česnek
20 ml Olej olivový
1 kus Chilli paprička
2 špetky Sůl
120 g Cizrna ve slaném nálevu
10 ml Limetková šťáva čerstvá
40 g Pasta tahini
3 špetky Římský kmín

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.