Na másle zpěňte cibuli dozlatova.. Přidejte kari a ještě asi minutu míchejte. Zalijte vývarem, přidejte oloupaná jablka a vařte 15–20 minut doměkka. Rozmixujte dohladka spolu s čatní(1 polévková lžíce) a citronovou šťávou. Mátu nasekejte na drobno a přimíchejte do polévky. Vychlaďte a před podáváním vmíchejte smetanu, sůl a pepř. Ozdobte mátou.
2 kusy | Cibule | |
20 g | Máslo | |
400 g | Jablko | |
70 g | Smetana zakysaná | |
2 špetky | Sůl | |
2 špetky | Pepř | |
10 g | Citrónová šťáva čerstvá | |
400 ml | Zeleninový vývar | |
2 g | Máta bylinka | |
2 špetky | Koření kari | |
70 g | Mangové čatní |
Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.
Komentáře k receptu
Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se