Krémová polévka ze zeleného hrášku

Doba přípravy: 34 min. | Vytvořil:

Krémová polévka ze zeleného hrášku

Krémová polévka ze zeleného hrášku

Hrášek je zdraví prospěšný a to nejen pro aktivní sportovce či těhotné ženy. Věděli jste, že půl hrníčku hrášku dokonce obsahuje 20% doporučené dávky vitaminu C? Tak hurá do vaření! 

 

 

 

 

 

Na 4 menší porce:

  • Cibule
  • máslo
  • 300 g mraženého hrášku
  • Zeleninový vývar
  • Česnek
  • Citronová šťáva
  • Sůl a pepř
  • Plnotučné mléko na zjemnění
  • Petrželka
  • Bílý jogurt na ozdobu

 

Hrášek zalijeme horkou vodou a necháme rozmrznout.

Poté ho na cibulce opečeme, zalijeme vývarem tak, aby byl celý ponořený a vše rozmixujeme.

Podle chuti přidáváme sůl, pepř, citronovou šťávu a česnek. Vše doladíme plnotučným mlékem, necháme společně projít varem. 

 

Hotovo a můžeme podávat společně nasekanou petrželkou, jogurtem a opečenými krutony z žitného chleba.

 

Dalšími polévkami se můžete inspirovat zde.

 

Ingredience - 2 porce

1 kus Cibule
2 g Máslo
1 stroužek Česnek
160 g Hrášek čerstvý
2 ml Mléko plnotučné
2 kusy Jogurt bílý 0 % tuku
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
2 g Petržel nať
2 g Citrónová šťáva čerstvá
2 ml Zeleninový vývar

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.