Krevetové rizoto

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Krevetové rizoto

Krevetové rizoto

Občas nezaškodí zařadit do svého jídelníčku mořské plody. Jsou bohaté na omega-3 mastné kyseliny, které mají důležitou funkci pro činnost srdce.

 

Celozrnnou rýži uvařte v osolené vodě dle návodu na obalu. Pokud jí chcete dodat lepší a výraznější chuť, uvařte ji v domácím zeleninovém vývaru.

 

Krevety si očistěte a oloupaný česnek nasekejte na plátky. Poté si na větší kvalitní pánvi rozpalte 2 polévkové lžíce kokosového oleje. Když je olej rozehřátý, přidejte snítku tymiánu a rozmarýnu. Poté přidejte česnek a po několika vteřinách také připravené krevety. Společně opékejte asi 5 minut.

 

Když jsou krevety hotové a rýže uvařená, je čas vše smíchat dohromady. Do směsi vmíchejte také čerstvou nasekanou petrželovou nať.

 

Podle chuti osolte a zakápněte citronovou šťávou. Dobrou chuť! 

Ingredience - 2 porce

4 stroužky Česnek
10 g Tymián
2 špetky Sůl
10 g Petržel nať
160 g Rýže celozrnná
20 g Citrónová šťáva čerstvá
10 g Rozmarýn
300 g Krevety střední
20 ml Olej kokosový

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.