Kuře na paprice

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Kuře na paprice

Kuře na paprice

Ukážeme vám trochu jiné kuře na paprice než jak ho známe ze školních jídelen. 

 

Paprikáš je pokrm z masa, který pochází z Maďarska. Toto jídlo je podobné perkeltu, a stejně jako on obsahuje méně vody než guláš. Může být připraven jak z hovězího, telecího, jehněčího nebo vepřového masa, tak třeba z králíka, z kuřete či ryby, případně z jejich směsi.

 

Kuřecí prsa pokrájejte na kostičky, osolte, opepřete, přidejte sladkou papriku. Na rozpálené pánvi osmahněte pokrájenou cibulku, přidejte maso a zprudka krátce orestujte, poté přilijte jakoukoli rostlinou smetanu a cca 5 minut povařte.

 

Dochuťe podle chutí kořením a podávejte s rýží, bulgurem, celozrnnýma těstovinama, celozrnným knedlíkem nebo kvalitním pečivem.

Ingredience - 2 porce

2 kusy Cibule
240 g Kuřecí prsa (restovaná)
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
2 špetky Koření paprika mletá
100 ml Smetana sojová

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.