Kuřecí maso na žampionech

Doba přípravy: 20 min. | Vytvořil:

Kuřecí maso na žampionech

Kuřecí maso na žampionech

Žampiony obsahují 2 % plnohodnotných proteinů, tedy přibližně stejně jako brambory, jen s tím rozdílem, že obsahují méně než třetinu kalorií (25 kcal/100 g). Dále jsou bohaté na vitamin B1, B2, niacin a kyselinu listovou, jakož i na draslík, fosfor, železo a stopové prvky. Naopak chudé jsou na vitamin C, vápník, provitamin A a vitamin E.

 

Žampiony jsou těžko stravitelné. To je způsobeno obsahem chitinu a tím, že jejich proteiny jsou bohaté na nukleové kyseliny. Nedoporučují se tak při dně.

 

Naopak se ale žampiony pro svůj antidiabetický účinek doporučují jako součást stravy pro diabetiky, jelikož jejich konzumace snižuje potřebu inzulinu pro regulaci krevní glukózy. Žampiony jsou též vhodné pro obézní lidi, jelikož jsou syté, a pokud se nesmaží nebo nepřipravují na oleji, mají jen velmi málo kalorií.

 

Na malém množství oleje osmažte česnek a žampiony, ty posypte trochou tymiánu na provonění. Ve chvíli kdy žampiony pustí štávu, přidejte na kousky nakrájené kuřecí maso a společně opečte. Na konec dokořeňte dle chuti, zakápněte citrónovou šťávou, přidejte čerstvé bylinky a směs vmíchetje do uvařeného bulguru.   

Ingredience - 2 porce

2 stroužky Česnek
300 g Kuřecí maso
1 hrst Bazalka čerstvá
8 ml Olej olivový
2 špetky Oregano drcené
120 g Bulgur
100 g Žampiony čerstvé
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
10 g Petržel nať
6 g Citrónová šťáva čerstvá
2 g Rozmarýn

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.