Kuřecí směs s citronovým kuskusem

Doba přípravy: 20 min. | Vytvořil:

Kuřecí směs s citronovým kuskusem

Kuřecí směs s citronovým kuskusem

Kuskus a to zejména v celozrnné variantě, je zdrojem vitaminů skupiny B (B1, B2 a B6) a minerálních látek - fosfor, železo, vápník, hořčík nebo zinek. Klasický kuskus, který není celozrnný, obsahuje těchto látek méně a i množství vlákniny je nižší, proto doporučujeme volit právě jeho celozrnnou variantu nebo ho alespoň doplnit dostatečným množstvím zeleniny.

 

Kuskus připravte dle návodu na obalu, pouze přidejte citrónovou šťávu (ze čtvrtky citronu) a trochu soli.

 

Kuřecí maso si nakrájejte na drobnější nudličky, osolte, opepřete a obalte v medu. Rozpalte si pánev, poté do ní dejte rozehřát trochu oleje (vhodného ke smažení) a po chvíli přidejte kuřecí nudličky.

 

Maso opékejte cca 5-8 minut. Dále přidejte fazolky, rajčata, kmín, šťávu z druhé čtvrtky citronu, vývar a skořici.

 

Přiveďte k varu a povařte dokud fazolky nezměknou - přibližně 8 minut. Následně vše promíchetje, posypte čerstvou bazalkou a servírujte.

Ingredience - 2 porce

2 hrstě Bazalka čerstvá
200 g Kuřecí prsa (restovaná)
6 lžiček Med včelí (7 g)
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
8 špetek Kmín
100 g Zelené fazolky
8 g Skořice
4 kusy Rajčata
40 g Citrónová šťáva čerstvá
80 ml Kuřecí vývar
10 ml Olej kokosový
120 g Kuskus celozrnný

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.