Kuskus na sladko s granátovým jablkem

Doba přípravy: 10 min. | Vytvořil:

Kuskus na sladko s granátovým jablkem

Kuskus na sladko s granátovým jablkem

Kuskus a to zejména v celozrnné variantě, je zdrojem vitaminů skupiny B (B1, B2 a B6) a minerálních látek - fosfor, železo, vápník, hořčík nebo zinek. Klasický kuskus, který není celozrnný, obsahuje těchto látek méně a i množství vlákniny je nižší, proto doporučujeme volit právě celozrnný kuskus.

Další výhodou kuskusu je to, že jde použít jak slaných, tak sladkých receptů!

 

Kuskus zalijte horkým mlékem a nechte cca 5-10 nabobtnat.

 

Poté oslaďte včelím medem, přidejte kapku vanilkového extraktu a špetku soli - dobře vše promíchetje. Sůl dodá sladkým receptům ten pravý šmrnc, ale nesmí vám ujet ruka!

 

Kuskus naservírujte do misky nebo hlubokého talíře, přidejte dobře "vydloubané" granátové jablko - kdyby na něm byly zbytky slupky, mohlo by být hořké. Posypte skořicí a můžete podávat.

Ingredience - 2 porce

2 lžičky Med včelí (7 g)
2 špetky Sůl
2 g Skořice
240 ml Mléko mandlové
400 g Jablko granátové
200 g Kuskus celozrnný
1 kus Vanilkový lusk

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.